DPDD Culinair

5 juli 2020
Bron:

Afbeeldingen

Het Corona virus heeft de afgelopen maanden ieders leven overhoop gegooid. Van het ene op het andere moment moesten we massaal thuiswerken, konden opa en oma niet meer bezocht worden en moesten we minstens anderhalve meter afstand tot elkaar aanhouden. Ook de festivals en kermissen die overal in de wereld in de planning stonden, konden hierdoor niet doorgaan en dat had ook gevolgen voor “De Polder Draait Door” (DPDD).

Normaliter hadden we dit hele eerste weekend van juli de tweede edititie van DPDD gevierd, maar door alle maatregelen was dat natuurlijk niet mogelijk. Weliswaar waren de regels sinds 1 juli enigszins versoepeld, maar nog altijd was een normale kermis uit den bozen. Bovendien was er door diezelfde regels geen mogelijkheid geweest om planningen en voorbereidingen te treffen. Het leek er dus op dat we het dit jaar eens zonder een kermis moesten doen. Gelukkig liet de Spijkerboorder Gemeenschap dit niet zomaar gebeuren en er werd een ludiek alternatief bedacht:

DPDD Culinair!

Om een beetje het kermis gevoel terug te krijgen, zonder de regels te breken, is besloten om een heuse culinaire tocht te organiseren. Hierbij werd elke buurtvereniging van Starnmeer en Spijkerboor gevraagd om op zondag 5 juli een lekker gerechtje voor de bezoekers voor te bereiden op een adres in hun buurt. Bovendien kwamen er op de meeste van deze adressen ook spelletjes te staan. Zo was er nog meer te doen en het zorgde er voor dat meer bezoekers verspreid werden, om zo aan de 1,5 meter regels te voldoen.

De voorafgaande zaterdag begon iedereen hem een beetje te knijpen. De dag erna zou het zo ver zijn, maar nu waren de weersomstandigheden wel zo belabberd dat er even gefreesd werd voor een doorgang. Zware regenbuien werden door een krachtige wind zo ongeveer horizontaal door de polder geblazen. De weersvoorspellingen waren voor de zondagmiddag wel ietsje beter, maar het was maar afwachten of dat inderdaad zo ging zijn. 

Noodgedwongen begon iedereen dan maar een binnen-oplossing te bedenken, ook al was het daardoor natuurlijk wel een beetje lastiger om iedereen afstand van elkaar te laten houden. Gelukkig hebben we hier op het platteland toch iets meer mogelijkheden dan in de stad, dus dat kwam helemaal goed. Uiteindelijk bleek het een droge dag te worden, maar door de stevige wind was het toch erg prettig dat iedereen binnen kon zitten.

“Pop-up restaurantjes

Vanaf elke plek kon je beginnen aan de tocht. Een vooraf vastgestelde route was er niet, maar velen begonnen natuurlijk bij hun eigen buurtvereniging. Er was een DPDD “pop-up restaurantje” aan de Oudelandsdijk bij Piet Maas, er waren er twee in Spijkerboor, vervolgens kon je naar de familie Uitentuis en door naar Klaas Reijne en de familie Jongens. Aan de Graftdijkerweg kon je terecht bij familie Buis en ten slotte was er nog een stop nabij manege Spijkerboor.

Vooraf was al vermeld dat men in kleine groepjes op pad moest gaan, zodat er op de diverse locaties geen grote drukte zou ontstaan en daar werd goed gehoor aangegeven. Over het algemeen was er een overzichtelijke stroom van bezoekers die prima aansloot bij de faciliteiten die getroffen waren. En als het toch eens een beetje drukker was dan gewenst, dan was er altijd nog de mogelijkheid om even buiten mee te doen aan een van de spelletjes. Het was nu immers droog!

De hele middag kon iedereen heerlijk genieten van allerlei lekkere hapjes (en natuurlijk drankjes), zoals salades, hartige taarten, biefstuk en garnalen en menigeen is uiteindelijk bij hun eindpunt blijven hangen om daar nog een dappere poging te doen om de drankresten weg te werken.

Geplaatst op: 3 augustus 2020
Martijn Jongens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *