Home » Berichten » Het Starnmeerfeest

Het Starnmeerfeest

bron:

Het Starnmeerfeest

De feestelijkheden random het 350-jarig bestaan van de Starnmeerpolder zijn uitstekend geslaagd. De 9 buurtverenigingen kunnen terugzien op een feestweek die men zich nog lang en met plezier zal herinneren. De optocht, van circa 30 wagons, trok een belangstelling zoals de polder waarschijnlijk nog nooit eerder heeft beleefd.

Broodmaaltijd en reunie van oud-Starnmeerders betekenden beide een voile feesttent en de fokvee-tentoonstelling in manege Clausen was eveneens een levendig en gezellig gebeuren, die dankzij het “onderdak zijn” niet kon worden bedorven door de overvloedige regenval van die morgen. De bezoekers konden trouwens na afloop weer droog naar huis.

Een niet minder gezellig evenement was de tentoonstelling ten huize van de familie Koster-Ris. Duizend bezoekers en bezoeksters bekeken er de produkten van creativiteit en de oude spullen die – goed bewaard – van de diverse zolders tevoorschijn waren gekomen. Het was een collectie een museum waardig!

Wat de tentoonstelling in het Rijper Museum betreft, hebben de Starnmeerders zich ook niet onbetuigd gelaten. Ze vormen een belangrijk percentage van de bezoekers van dit jaar. Deze tentoonstelling kan nog tot en met 31 oktober in de weekends worden bezocht.

En dan was er het “Starnmeerboek”. Ook een succes. De oplage van 500 stuks was binnen een maand uitverkocht en de 25 ten behoeve van de reunie achtergehouden exemplaren zijn op die one avond ook in andere handen overgegaan. De vraag naar het boek was inmiddels zo groot dat er een tweede druk van 200 exemplaren (waarvan de helft al besteld) moet worden gemaakt. Die zal over ongeveer een maand gereed zijn.

Gepubliceerd in de Nieuwe Chronyke; 1 oktober 1993.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *